Activiteiten & workshops

Gelukszaadjes organiseert allerlei activiteiten en workshops het gehele jaar door. Hieronder zie je wat er wanneer er gaat plaatsvinden. Meedoen? Van harte welkom! Neem contact met me op door je op te geven via het contactformulier. Dan weet ik hoeveel mensen er komen en dan stuur ik je meer informatie toe. Leuk als je meedoet!

Vanwege het coronavirus zullen de activiteiten in het najaar pas plaatsvinden (er optimistisch van uitgaande dat het dan weer mag en kan). Mocht dat niet het geval zijn, dan worden de activiteiten opgeschoven. Zie hieronder de planning voor het najaar.

——————————————————————————————————————————————–

Workshop: Persoonlijk moodboard maken 

Datum: zaterdag 26 september 2020 

‘Wie ben je? Wat wil je? Welke richting wil je op? En wat wil je het komende jaar bereiken?’ Moeilijke vragen, maar o zo belangrijk om ervoor te zorgen dat je bent wie je wilt zijn en doet wat je wilt doen. Hoe kun je dat voor jezelf duidelijk maken? Door het visueel te maken: maak een moodboard over jezelf en geef je leven richting. Tijdens deze workshop gaan we aan de slag met het maken van een persoonlijk moodboard. Uitwisselen met anderen, kan interessant en leuk zijn. Door iemand iets uit te leggen, wordt je verhaal voor jezelf ook ineens heel duidelijk. Een ding is zeker: je gaat geïnspireerd naar huis. Van harte welkom om mee te doen! 

Locatie: Bij mij thuis in Utrecht, net buiten het centrum 

Tijd: 15.00-16.30 uur

Kosten: 10,- (inclusief materialen voor het moodboard + koffie en thee)

Leeftijd: volwassenen

Gaat door: vanaf 4 personen

moodboard | @stylewars discovered by A n n a on We Heart It

——————————————————————————————————————————————–

Stilte wandeling

Datum: zondag 27 september 2020

Stap eens uit de drukte van alledag en geniet van de stilte in de natuur. Tijdens een stiltewandeling, wil ik met anderen genieten van het buiten zijn en datgene wat de natuur ons geeft. Door met elkaar in stilte te wandelen, vergroot je het je gevoel van verbondenheid: ieder loopt zijn of haar eigen wandeling en toch zijn we met elkaar op pad. (Niks zweverigs, maar met beide voeten op de grond 😉  

Locatie: Bos Beerschoten- De Holle Bilt 6, 3732 HM De Bilt

Tijd: 11.00-12.00 uur (verzamelen om 10.45 uur parkeerterrein ‘Van der Valk Hotel’)

Kosten: 2,00 inclusief koffie en thee *

Leeftijd: alle leeftijden

Gaat door vanaf vier personen

——————————————————————————————————————————————–

Durf te vragen meeting

Datum: zondag 11 oktober 2020

Vraag en aanbod komen samen tijdens deze meeting. Hulp vragen (en bieden) brengt iets moois teweeg. Eigenlijk heeft iedereen wel een vraag. Zelf als je je vraag nog niet helder hebt, is het heel inspirerend om te komen. Je vraag wordt vanzelf helder. Gegarandeerd ga je naar huis met een concreet stappenplan om zelf mee aan de slag te gaan!

Locatie: Utrecht centrum (nader te bepalen)

Tijd: 15.00-16.30 uur

Kosten: 7,- inclusief koffie en thee *

Leeftijd: vanaf jong volwassenen

Gaat door vanaf vier personen. Maximaal 5 personen, zodat iedereen aan bod kan komen met een vraag. 

——————————————————————————————————————————————–

Workshop: Ontspullen op een duurzame manier

Datum: zaterdag 24 oktober 2020

Wil je graag leven met minder spullen? Is het nodig om op te ruimen, want heb je simpelweg te veel? Weet je niet waar of hoe te beginnen? Ik help je graag op weg tijdens deze workshop. Je krijgt inzicht in het verstikkende gevoel dat teveel spullen je kan geven en ook gaan we aan de slag met handige (duurzame) opbergtips. Zo concreet en praktisch mogelijk, zodat je er thuis mee aan de slag kunt. Bij de workshop zit een digitaal boekje inbegrepen, dat je na afloop ontvangt. Het helpt je op weg naar een opgeruimd huis. In groepsverband met dit thema aan de slag gaan, kan een mooie motivatie zijn, omdat je elkaar kunt aanmoedigen. Van harte welkom om mee te doen tijdens deze workshop!

Locatie: Bij mij thuis in Utrecht, net buiten het centrum 

Tijd: 15.00-16.30 uur

Kosten: 15,- (inclusief digitaal boekje om mee naar huis te nemen + koffie en thee)

Leeftijd: volwassenen

Gaat door: vanaf 4 personen

——————————————————————————————————————————————–

Voorleesmiddag

Datum: zondag 25 oktober 2020

Een ontmoeting met andere kinderen en diens ouder(s), waarbij een voorleesboek centraal staat. Natuurlijk is er ook iets te drinken om er een feestelijk moment van te maken! 

Locatie: bij mij thuis in Utrecht, net buiten het centrum

Tijd: 15.00-15.45 uur

Kosten: 2,- per gezin *

Leeftijd: voor kinderen van 1-4 jaar en hun ouder(s)

Gaat door vanaf vier kinderen + hun ouders

——————————————————————————————————————————————–

Creatief atelier

Datum: zondag 8 november 2020

Met elkaar creatief bezig zijn, is gezellig en motiverend. Eindelijk kom je eens toe aan dat gene dat je graag wilt maken. Ieder neemt zijn eigen spullen mee en bedenkt zijn eigen creatieve project. Van schilderen, fotoboek plakken, liedjes schrijven, fotograferen, bakken, tot aan een bloemstuk maken… Elke creatief project verdient een plekje aan onze eettafel. 

Locatie: bij mij thuis in Utrecht, net buiten het centrum

Tijd: 16.00-17.00 uur

Kosten: 2,- inclusief koffie en thee *

Leeftijd: volwassenen

Gaat door vanaf 3 personen

——————————————————————————————————————————————–

Workshop: Zero-waste-leven (Voor beginners)

Datum: zaterdag 14 november 2020

Wil je graag leven met minder plastic, maar weet je niet goed waar te starten? Heel begrijpelijk, er zijn ook zoveel mogelijkheden, dat je bijna door de bomen het bos niet ziet. Wil je in groepsverband aan de slag, met gelijkgestemde? Leuk om met elkaar te doen, zinvol en inzicht gevend. Tijdens deze workshop laat ik je zien waarom het nodig is om veranderingen te maken, hoe simpel het kan zijn en ik laat je zien hoe je gemakkelijk zelf materialen kunt maken. (Goed om te weten: hier hoef je absoluut niet creatief voor te zijn) Ook ga je naar huis met een ‘zero- waste-starting-pakket’. Hierin zit van alles wat je nodig hebt om thuis van start te kunnen gaan. (Het gaat om basisspullen voor een beginner in ‘zero- waste land’). Van harte welkom om mee te doen tijdens deze workshop!

Locatie: in Utrecht centrum, of net buiten het centrum (afhankelijk van het aantal deelnemers)

Tijd: 15.00-16.30 uur

Kosten: 30,- (inclusief ‘zero-waste-starting-pakket’ met 6 benodigdheden om thuis ‘zero waste’ te starten + koffie en thee)

Leeftijd: volwassenen

Gaat door: vanaf 4 personen

——————————————————————————————————————————————–

Zwerfafval opruimen

Datum: zaterdag 21 november 2020

Helaas ligt er veel zwerfafval in de natuur, met alle gevolgen van dien. Tijd dus voor actie. Help je me mee met een schoonmaak rondje in het bos? Vele handen, maken licht werk.

Locatie: in een bos in omgeving Utrecht (exacte locatie volgt nog. Stem ik af met staatbosbeheer, zodat ik weet waar we ook daadwerkelijk een verschil kunnen maken)

Tijd: 11.00-12.00 uur 

Kosten: 0,- inclusief koffie en thee (leuk als iedereen iets te eten of drinken meeneemt wat we met elkaar kunnen delen als afsluiting)

Leeftijd: alle leeftijden

Gaat door vanaf 4 personen. Geen maximum aantal mensen.

——————————————————————————————————————————————–

Kledingruil

Datum: zondag 22 november 2020

Er is veel kleding in omloop dat niet (meer) gedragen wordt. Erg zonde als je je realiseert hoeveel grondstoffen, energie en tijd er heeft gezeten om een kledingstuk te maken. Op zoek dus naar een nieuwe eigenaar en daarom tijd voor een kledingruil. Zowel kleding, schoenen als accessoires kunnen geruild worden. Zo ga je nog eens naar huis met iets nieuws, wat je niets heeft gekost. Iedereen blij!  

Locatie: (nader te bepalen, afhankelijk van aantal deelnemers) in Utrecht centrum of iets daar buiten

Tijd: 16.00-18.00 uur

Kosten: 3,- inclusief mini borrel *

Leeftijd: volwassen vrouwen (iedereen neemt 8 ruilitems mee) 

Gaat door vanaf 6 personen. Maximaal 10 personen. 

——————————————————————————————————————————————–

Huiskamerconcert

Datum: zondag 13 december 2020

Een mini concert bij ons thuis, waarbij ik liedjes op de gitaar en piano speel. Easy listening liedjes die we allemaal wel kennen in de stijl van Eva Cassidy. Of juist niet en dan wil ik je graag verrassen. Een gezellig mini concert, rond de kerstboom en met warme chocolademelk. Als verrassing, is er ook nog een gastoptreden….

Locatie: bij mij thuis in Utrecht net buiten het centrum

Tijd: 16.00-17.00 uur 

Kosten: 7,- inclusief mini borrel *

Leeftijd: alle leeftijden

Gaat door vanaf 5 personen. Maximaal 10 personen

——————————————————————————————————————————————–

*Bijbehorende kosten

De bijbehorende kosten zijn kostendekkend voor het organiseren van de activiteiten en voor het onderhouden van deze website. Er is geen commercieel oogpunt, ik hoef er dan ook er niet iets aan te verdienen. Vandaar dat ik een relatief kleine bijdrage vraag. Op deze manier wil ik het zo toegankelijk mogelijk maken voor iedereen om mee te doen. Kosten zouden daarom dus geen reden moeten zijn om niet te komen.